Glavne jedi, Recepti, Večerja

Jackfruit v tortilji

Jackfruit. Zadnje čase vsi govorijo o njem.

Pred nekaj dnevi smo ga pripravljali tudi mi. Moram reči, da je zanimivega okusa. Zelo mi je všeč, da potem, ko se naješ, ne obleži v želodcu, je taki bolj ”lahki”.

Okus je pa zelo odvisen od tega kako ga pripravljaš oziroma kakšne začimbe dodaš. Priporočam, da se ga pred pripravo spere pod vodo, drugače obdrži malce kiselkast okus.

Sestavine:

  • Jackfruit
  • Pol čebule
  • Rumena, zelena in rdeča paprika (polovičke)
  • Pol konzerve koruze
  • Pol konzerve pretlačenega fižola
  • 1 žlica BBQ omake
  • Sol in poper
  • Majoneza in kečap
  • Krompirčki
  • Začimbe: sol, poper, kurkuma, čili in rdeča paprika, mičken olja.
  • Tortilje (Hofer)

Priprava:

Krompirčke narežemo na poljubne kose in jih v posodi zmešamo z žličko olja in začimbami – sol, poper, kurkuma, čili in rdeča paprika. Nato jih damo v pečico, kjer jih pečemo 30 do 40 min, na 200°C.

V ponvi podušimo čebulo. Dodamo ji Jackfruit, ki ga predhodno speremo pod vodo. Solimo in popramo ter po dveh minutah dodamo še bbq omako. Pražimo še kakih 5 minut na manjšem ognju.
Posebaj popražimo še narezane paprike in koruzo. Tortilje damo v ponev čez to zelenjavo, toliko, da postanejo tople. Za vsako drugo tortiljo, vmes malo premešamo zelenjavo, da se spodaj ne zasmodi.

Tortilje premažemo z majonezo in kečapon in/ali bbq omako, za pikanten okus še lahko posipamo s čilijem v prahu. Nato čez omake nadevamo zelenjavo, Jackfruit in pretlačen fižol ter lahko dodamo še nekaj pečenih krompirčkov.

Tortilje zvijemo ali jih samo preložimo na pol.

Pa dober tek! 🙂

Sporočite, če vam je všeč Jackfruit 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja