Recepti, Sladice

Veganska jabolčna pita

Recept za vegansko jabolčno pito

Recept za vegansko jabolčno pito malo drugače

Sama ne maram kaj preveč jabolčnih pit, zato sem se odločila, da jo bom naredila malo drugače in tako je nastal ta recept za vegansko jabolčno pito. Ne bom rekla, da mi je ta odlična, je pa dobra 😉
Vsak, ki jo je poskusil, je rekel, da je odlična.

Sestavine za dve majhni okrogli piti:

  • 220g pirine moke
  • 60g kokosove moke
  • 20g mletih mandljev
  • 80g kokosovega sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 3 žličke Megga exx (nadomestek za jajce) – zmešano s cca 1dl vode
  • 120 ml kokosovega olja
  • 100g navadnega sojinega jogurta

Sestavine za nadev:

  • 400g naribanih jabolk
  • 1 do 2 pesti rozin – cca 50g
  • žlička cimeta
  • 50g navadnega sojinega jogurta
Recept za vegansko jabolčno pito

Priprava:

Rozine v eni posodici prelijemo z vodo. Nato naredimo testo za pito.

V večji posodi zmešamo pirino in kokosovo moko ter mlete mandlje, kokosov sladkor in pecilni prašek.
Posebej zmešamo Megga exx z vodo, nato v isto posodo dodamo še kokosovo olje in jogurt ter vse skupaj premešamo in dodamo v večjo posodo k suhim sestavinam.
Vse skupaj dobro pregnetemo, da dobimo maso za testo, katero ni ravno kompaktno.

Testo razdelimo na dva dela (za dve piti), od vsakega vzamemo malo vstran za trakce, ki jih pozneje dodamo na vrh pite.

Ostalo maso, damo kar v pekač za pito in z rokami oblikujemo dno ter ob straneh naredimo približno 3 cm visok rob.

Nato za nadev olupimo in naribamo jabolka, jim dodamo predhodno namočene rozine (brez tekočine), cimet in jogurt. Nadev premešamo in enakomerno porazdelimo na testo pite.

Nato s testom, ki smo si ga dali na stran, oblikujemo trakce ter jih poljubno razporedimo po vrhu pite.

Po vrhu še jo premažemo z jogurtom in posujemo z rezanimi mandlji.

Pečemo nekje pol ure na 200°C.

Zraven za pomako – navadni jogurt s cimetom in z rezinami jabolk.

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja