Recept za veganske palačinke
Super recept za veganske palačinke (brez jajc in mleka). Poskusil sem narediti palačinke že na 101 način, zadnje čase jih delam po tem receptu.
Velikokrat mi ni uspelo narediti lepih tankih palačink, ali so se prijemale na ponev in jih ni bilo mogoče obrniti, brez da bi se strgale. Ugotovil sem, da če uporabljam riževo mleko, mi nikoli ne uspejo. S sojinim pa mi zmeraj uspejo 😉
Drugače pa pripravit palačink res ni zahtevno.
Sestavine:
(za nekje 11-12 palačink)
- 600 ml sojinega napitka in 200 ml vode (ali radenske)
- 250 g črne moke
- 1 žlička (5 g) Golden exx (nadomestek za rumenjak) – zmešano s cca 20 ml vode
- ščep soli(1 g), lahko tudi ščep sladkorja
Priprava:
Najprej si v manjši posodici ali kozarcu pripravimo nadomestek za rumenjak. Nasujemo 1 žličko Golden Exx in prelijemo z malo vode ter dobro premešamo, da ni grudic.
V večjo globoko posodo, v kateri bomo lahko mešali z mešalnikom ali metlico, nasujemo moko in sol, rahlo zmešamo in prelijemo s sojinim mlekom, pripravljenim nadomestek za rumenjak in vodo. Vse skupaj zmešamo in masa za veganske palačinke je pripravljena.
Pečemo jih v ponvi s kapljico olja na večjem ognju, na vsaki strani nekje 1 – 1,5 min.
Jaz jih najraje premažem kar z domačo marmelado ali z namazom bela čokolada 😀 Poskusite tudi kdaj kombinacijo arašidovega masla in marmelade 😉