Bučne testenine z mascarpone kremo iz pečice

Dnevi so prav jesensko obarvani in vsi navdušeno kupujemo buče in sanjamo o jesenskih receptih. Testenine z bučno omako so pravi jesenski »comfort food«. Ker so pečene v pečici, imajo rahlo skorjico in poseben pridih. Schlagfix mascarpone krema daje omaki svilnato mehko teksturo, zaradi katere boste v tej jedi še posebej uživali.
Kaj potrebuješ?
SESTAVINE:
- 200 g Schlagfix mascarpone kreme
- 500 g hokaido buče
- 400 g testenin rigattone ali Gabaroni tunelov
- 2 čebuli
- 5 strokov česna
- 1 jž olivnega olja
- 2 čž soli
- 1/3 čž popra
- 1/3 čž kumine
- ¼ čž muškatnega oreščka
- 1 čž ingverja
- 1 liter vode
- kvasni kosmiči
- svež peteršilj
Priprava
- Bučo narežemo na kocke. Lahko so večje, ni treba da jih narežemo na majhne koščke. Bučo skuhamo v vodi; navadno traja 20 minut, a je odvisno od velikosti kosov. Buča naj bo fino zmehčana, saj jo bomo zmiksali v pire.
- Čebulo in česen nasekljamo in popražimo v ponvi.
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Kuhano bučo damo v blender in ji dodamo liter vode. Uporabimo vodo, v kateri se je kuhala buča in dodamo vodo iz pipe, kolikor je pač manjka. V blender dodamo še sol, poper, kumino, muškatni orešček in ingver. Z žlico dodamo Schlagfix mascarpone kremo; ker je kreme v pakiranju 250 g, lahko dodamo najprej 200 g in po želji dodamo še več. Meni se zdi 200 g ravno prav, ostanek raje porabim za okrasitev peciva.
- Vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko, a redko omako.
- V pekač damo testenine in jih prelijemo z bučno omako.
- Pečemo jih v predogreti pečici na 180°C približno 35 minut.
- Pred postrežbo testenine po želji okrasimo z nasekljanim svežim peteršiljem in posujemo s kvasnimi kosmiči.
Recept je pripravila Vita – Little Kitchen Vibes