Glavne jedi, Recepti

Bučne testenine z mascarpone kremo iz pečice

Bučne testenine z mascarpone kremo iz pečice - recept

Dnevi so prav jesensko obarvani in vsi navdušeno kupujemo buče in sanjamo o jesenskih receptih. Testenine z bučno omako so pravi jesenski »comfort food«. Ker so pečene v pečici, imajo rahlo skorjico in poseben pridih. Schlagfix mascarpone krema daje omaki svilnato mehko teksturo, zaradi katere boste v tej jedi še posebej uživali.

ZA

2 – 3 OSEBE

TEŽAVNOST

PREPROSTO

PRIPRAVA

60 MIN

PEKA

35 MIN

Kaj potrebuješ?

SESTAVINE:

Priprava

  1. Bučo narežemo na kocke. Lahko so večje, ni treba da jih narežemo na majhne koščke. Bučo skuhamo v vodi; navadno traja 20 minut, a je odvisno od velikosti kosov. Buča naj bo fino zmehčana, saj jo bomo zmiksali v pire.
  2. Čebulo in česen nasekljamo in popražimo v ponvi.
  3. Pečico segrejemo na 180°C.
  4. Kuhano bučo damo v blender in ji dodamo liter vode. Uporabimo vodo, v kateri se je kuhala buča in dodamo vodo iz pipe, kolikor je pač manjka. V blender dodamo še sol, poper, kumino, muškatni orešček in ingver. Z žlico dodamo Schlagfix mascarpone kremo; ker je kreme v pakiranju 250 g, lahko dodamo najprej 200 g in po želji dodamo še več. Meni se zdi 200 g ravno prav, ostanek raje porabim za okrasitev peciva.
  5. Vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko, a redko omako.
  6. V pekač damo testenine in jih prelijemo z bučno omako.
  7. Pečemo jih v predogreti pečici na 180°C približno 35 minut.
  8. Pred postrežbo testenine po želji okrasimo z nasekljanim svežim peteršiljem in posujemo s kvasnimi kosmiči.

Recept je pripravila Vita – Little Kitchen Vibes

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja