Glavne jedi, Recepti

Veganske krvavice z repo in praženim krompirjem

recept za veganske krvavice z repo

Recept za veganske krvavice z repo in praženim krompirjem pišem prav z veseljem. Ne rad priznam, da sem imel v mladosti zelo rad krvavice in sem se prav razveselil, ko smo dobili od Plenty Resons brezmesne krvavice, ki so iz odličnih rastlinskih sestavin. In zdaj si jih po toliko letih lahko preprosto pripravim doma.

Če se odločiš pripraviti tole tradicionalno domače kosilo, je priprava res preprosta in ne vzame veliko časa. Največ časa ti bo vzela priprava krompirja 🙂

ZA

3-4 OSEBE

TEŽAVNOST

PREPROSTO

PRIPRAVA

30-40 MIN

Kaj potrebuješ?

SESTAVINE:

recept za veganske krvavice z repo

Priprava

  1. Najprej damo v vrelo osoljeno vodo kuhat neolupljen krompir, saj tako obdrži boljši okus. Kuhamo ga nekje 15 minut, pazimo da ni prekuhan, drugače bomo na koncu dobili pire krompir, namesto praženega krompirja 🙂
  2. V drugo posodo damo repo in dolijemo toliko vode, da ta prekrije repo. Kuhamo na srednjem ognju s ščepcem soli nekje 10-15 min (repe pred kuhanjem ne sperem, da ne izgubi preveč okusa).
  3. Na deski sesekljamo 1 čebulo, 2 česna in ju popečemo v ponvi z nekaj olja (5 žlic). Ko čebula malenkost porumeni, dodamo 2 žlici moke, žličko paprike v prahu in žličko paradižnikovega koncentrata. Na hitro premešamo in dodamo k repi. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo še lovorov list in kuhamo še 5-10 min na majhnem ognju ter občasno premešamo.
  4. Na 3/4 kuhan krompir odcedimo ter pustimo, da se ohladi 🙂
  5. V tem času na kolobarčke narežemo 2 čebuli in sesekljamo 3 stroke česna ter ju damo v ponev s cca 5 žlicami olja.
  6. Krompir olupimo in narežemo na kolobarje ter dodamo v ponev k čebuli in česnu za nekje 10 min. Občasno premešamo, da krompir dobi lepo barvo.
  7. Za konec še olupimo veganske krvavice oziroma “črne klobasice”, lahko tudi brez olja, popečemo na vroči ponvi z vseh strani. Previdno pri obračanju, saj so zelo krhke 😉 Lažji način pa je, da jih date na peko papir in spečete v pečici.
  8. Pa DOBER TEK! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja