Podatki podjetja:

Vegansko.si

Vegansko.si, Mihael Gošnjak s.p.
Trg mladinskih delovnih brigad 10
1000 Ljubljana

Davčna številka: SI24353736
Matična številka: 7160682000
E-pošta: info@vegansko.si
Telefon: 041 502 205

1. Splošno

Splošni pogoji podjetja, Mihael Gošnjak s.p. (v nadaljevanju Vegansko.si) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in drugimi relevantnimi zakoni.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki vstopijo v veljavo v trenutku nakupa ob oddaji spletnega naročila.

2. Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini Vegansko.si imajo (v nadaljevanju uporabniki), gostje, ki opravijo hiter nakup in se za nakup ne potrebujejo registrirati, kot tudi registrirani uporabniki, ki z registracijo postanejo uporabniki Vegansko.si.

Z registracijo na spletnem mestu Vegansko.si uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo.

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje vnesene podatkov v svojem uporabniškem računu ali z zahtevkom, ki ga pošlje na info@vegansko.si. Le uporabniškega imena ne gre spreminjati.

3. Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Vegansko.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Pri Vegansko.si se še posebej zavedamo občutljive narave osebnih podatkov naših uporabnikov, kateri podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.

Vegansko.si, za potrebe poslovanja, hrani naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, naslov in naslov za dostavo, e-poštni naslov, telefonsko številko, in druge potrebne informacije. Podatke se hrani izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov, informativnih gradiv) in vso ostalo potrebno komunikacijo z naročnikom.

Osebni podatki gosta, ki na Vegasnko.si opravi nakup, so hranjeni samo za čas izpolnitve naročila in vso ostalo potrebno komunikacijo z gostom. Ob zaključku naročila se še samo hranijo podatki v zvezi s posameznim naročilom na računu in je dostop do podatkov samo mogoč s poznavanjem številke naročila in številke računa.

4. Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Vegansko.si in kupcem je v spletni trgovini Vegansko.si sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi nakup v spletni trgovini in ko kupec prejme informativno elektronsko sporočilo o pripravi njegovega naročila, z informacijami o naročilu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za Vegansko.si, kot tudi za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

5. Način plačila

Vegansko.si uporabniku spletne trgovine omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ali s kartico kurirju ob dostavi ali prevzemu v trgovini
 • z nakazilom na TRR Vegansko.si po ponudbi/predračunu
 • s kreditno kartico
 • s Crypto-valutami

Nakazilo na TRR se opravi na:

 • Mihael Gošnjak s.p., Trg mladinskih delovnih brigad 10, 1000 Ljubljana
 • TRR: SI56 6100 0001 5277 847
 • SWIFT/BIC: HDELSI22
 • Referenca: SI00 – Št. naročila
 • Koda namena: OTHR
 • Namen: Št. naročila

6. Izdaja računa

Kupec izdelkov na Vegansko.si prejme račun ob dobavi oziroma po elektronski pošti v PDF formatu.

7. Ponudba izdelkov, cene

Ponudba izdelkov in njihova cena na Vegansko.si se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja in ažurira. Vse cene izdelkov v spletni trgovini Vegansko.si vsebujejo DDV.

8. Osebni prevzem

Za vse, ki vam je lažje in enostavneje, da prevzamete svoj paketek pri nas, lahako v blagajni izberete osebni prevzem in svoje naročilo osebno prevzemete v Ljubljani, v naši trgovini na naslovu Trg mladinskih delovnih brigad 10, 1000 Ljubljana.

9. Dostava

Naročila, oddana med delovnikom do 8. ure so v večini primerov odposlana še isti dan, kadar gre za plačila po povzetju, s kreditno kartico ali Crypto-valutami. Naročila, ki imajo označeno, da se plačajo z nakazilom na TRR, pa pošljemo, ko prejmemo vaše nakazilo. Naročila prejeta med vikendom in prazniki pošljemo ob naslednjem delovnem dnevu. Izdelki, ki imajo označen daljši dobavni rok se upošteva le-ta.
Ker pa imamo zadnje čase večje število naročil, lahko traja, da odpošljemo paket v roku do 2 delovna dni po prejemu naročila.

Stroški dostave za Slovenijo znašajo:

 • 3,90 EUR pri nakupu do 29,99 EUR (5,60 EUR s hlajenimi izdelki)
 • 1,95 EUR pri nakupu med 30 in 49,99 EUR (3,65 EUR s hlajenimi izdelki)
 • Vsa naročila nad 50 EUR imajo brezplačno dostavo (1,7 EUR s hlajenimi izdelki)
  • V koliko naročilo vsebuje hlajene izdelke, se za hlajeno pošiljanje dodatno zaračuna 1,70 EUR. Hlajene izdelke primerno zaščitimo, da ohranijo temperaturo cca. do 24 ur, v hladnejših mesecih do 48 ur. V primeru, da vas ob dostavi ne bo doma prosimo zagotovite, da nekdo prevzame paket. Za poškodovane izdelke, zaradi poznejšega prevzema pošiljke ali hrambe na temperaturi višji od 8°C, ne odgovarjamo.

Stroški dostave za Hrvaško znašajo:

 • 9,00 EUR pri nakupu do 99,99 EUR (10,50 EUR s hlajenimi izdelki)
 • Vsa naročila nad 100 EUR imajo brezplačno dostavo

10. Kuponi in kode za ugodnosti

Kuponi in kode za ugodnosti prinašajo različne ugodnosti pri nakupu na Vegansko.si. Kupone in kode je mogoče uporabiti na straneh »Košarica« in »Blagajna«. Na spletni strani »Košarica« je polje »Koda kupona«, kamor se vnese kodo in se izbere »Unovči kupon«. Na spletni strani »Blagajna« je napis: »Imate kupon?« in zraven napis: »Kliknite tukaj za vnos kode« na katerega kliknete in se pojavi enako polje kot na spletni strani »Košarica«.

Z vnosom kode se vrednost kupona avtomatsko odšteje.

Za en nakup je mogoče uporabiti samo eno kodo kupona.

Ugodnosti kupona je mogoče koristiti na izdelke, ki niso v akciji, če ni navedeno drugače.

Akcijske kupone ni mogoče koristiti na darilne bone.

11. Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Pri nakupu in sklenitvi pogodbe na daljavo na Vegansko.si, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga Vegansko.si na elektronski naslov (info@vegansko.si) sporoči, da odstopa od prodajne pogodbe.

Kupec mora potem najkasneje v 14 dneh, od poslanega sporočila o odstopu, Vegansko.si vrniti željene izdelke. Kupec izdelke vrne na naslov: Mihael Gošnjak s.p., Trg mladinskih delovnih brigad 10, 1000 Ljubljana. Edini strošek, ki kupca bremeni ob vračilu, je neposreden strošek vračila izdelka/ov.

Kupec mora izdelek/e Vegansko.si vrniti varno, nepoškodovane in v nespremenjeni obliki, razen če je kupec izdelek/e prejel poškodovane, uničene, pokvarjene, ne da bi za to bil kril kupec sam. Kupec mora ob vračilu blaga tudi poslati kopijo računa.

Vračilo plačil bo izvedeno takoj ali najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vegansko.si vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil, razen, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec ali Vegansko.si zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je ob nakupu bil koriščen popust, kupon, koda za ugodnost, bonus ali promocijska koda se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Kupcu se vrne le vplačan znesek.

12. Odstop od pogodbe pred dobavo

V primeru napake pri naročanju na Vegansko.si lahko kupec naročilo prekliče s sporočilom na elektronsko pošto info@vegansko.si in tako bo naročilo preklicano. Če je naročilo že bilo plačano bo vračilo plačil izvedeno takoj ali najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vegansko.si vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil, razen, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec in Vegansko.si  zaradi tega ne nosita nobenih stroškov.

V kolikor je kupec že prejel obvestilo (elektronsko sporočilo), da je paket že bil odposlan je potrebno počakati dostavo in paket varno vrniti.

13. Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je prejeti paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže na znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, ki je paket dostavilo.

Za reklamacijski postopek nas obvestite na info@vegansko.si in vam po dogovoru pošljemo dostavno službo, ki bo paket prevzelo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času in da prejmete vaše kupljene izdelke.

14. Pritožbe in spori

Vegansko.si spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Vegansko.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali preko elektronske pošte.

Pritožba se odda na elektronski naslov info@vegansko.si. Postopek obravnave pritožbe ja zaupen.

Vegansko.si bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Vegansko.si si prizadeva, da po svojih najboljših močeh morebitne spore reši sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med podjetjem in uporabnikom (kupcem) izključno  pristojno sodišče v Ljubljani. Podjetje in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču. Vegansko.si si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Vegansko.si, ki s spletno trgovino omogoča uporabnikom (kupcem) nakup na območju Slovenije, na spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma SRPS je na voljo potrošnikom TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

15. Pravne informacije

Spletna stran Vegansko.si, objave, artikli, avtorske slike in drugo gradivo, na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

16. Pogodba na daljavo

Kupoprodajna pogodba je sklenjena po potrditvi naročila, velja, da je kupec podal soglasje za izvedbo odpreme blaga. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki v slovenskem jeziku in sicer na strežniku spletnega mesta Vegansko.si, uporabniku pa se ob oddaji naročila posreduje na e-mail naslov naveden ob oddaji naročila.

17. Izjava odgovornosti

Informacije o izdelkih in ostali nasveti na spletni strani Vegansko.si, so zgolj informativne narave in niso namenjeni kot nadomestilo za ustrezno medicinsko pomoč v primeru zdravstvenih težav in niso zdravniško priznani za preprečevanje bolezni.

Izdelki in trditve o izdelkih Vegansko.si niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za diagnosticiranje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Informacije so zgolj informativne narave, niso bile potrjene s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA) in niso namenjene kot nadomestilo za nasvet zdravnika ali drugega zdravstvenega delavca. V kolikor uživate kakšna zdravila ali druga prehranska dopolnila in v kolikor sumite kakršne koli zdravstvene težave se pred uporabo naših izdelkov predhodno posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. O uporabi, tveganju in neželenih učinkih se pred uporabo posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.