Bio pripravek za cimetove rolice – priprava:
Potrebujemo:
- 90g margarine
- 7g suhega kvasa
- 250ml mlačne vode
Pripravek in kvas zmešamo, dodamo 50g mehke margarine in vodo ter gnetemo približno 3min. Pustimo vzhajati 30min na toplem. Testo razvaljamo v kvadrat (30x40cm) ter ga premažemo s 40g margarine. Pustimo 3cm rob. Po testu enakomerno potresemo mešanico cimeta in sladkorja. Testo nežno zavijemo, začnemo pri daljši stranici, robove pa namažemo z vodo. Narežemo na 2-3cm debele rolice, jih položimo na pekač ter pustimo stati 30min. Medtem ogrejemo pečico na 180°C (ventilatorska pečica), oz. na 200°C (gretje spodaj+zgoraj), v katero damo tudi posodo z vodo na dno. Pečemo 13min.
Sestavine:
TESTO: koruzni škrob*, riževa moka*, riževa polnovredna moka*, surovi trsni sladkor*, tapiokin škrob*, prosena polnovredna moka*, lanene beljakovine, sol, lupine semen indijskega trpotca*, gostilo: xantan gumi, emulgator: sončnični lecitin*
CIMETOV PRELIV: surovi trsni sladkor*, cimet* (8,0%).
*-iz certificirane ekološke pridelave
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 1529 kJ |
361 kcal | |
Maščobe | 1,3 g |
– od tega nasičene | 0,2 g |
Ogljikovi hidrati | 82 g |
– sladkorji | 21 g |
Vlaknine | 3,2 g |
Beljakovine | 4,1 g |
Sol | 1,29 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.