Biovegan bio pripravek za čokoladno pecivo
Pravijo, da te čokolada osreči. In na srečo je tu pripravek za čokoladno pecivo od Biovegan. Ima okus po fini čokoladi, z dodatnimi koščki čokolade in je preprost za pripravo v par minutah. Vegansko in brez glutena.
Pripravek se odlično obnese tudi za veganski čokoladni biskvit, ki ga lagko uporabimo za torto 🙂
Priprava:
Potrebujemo:
- 300 ml sojinega napitka
- 100 g margarine
Pripravek za čokoladni kolač, sojin napitek in tekočo (ogreto) margarino z metlico mešamo, da postane masa kremna in rahla. Maso prelijemo v namaščen pekač in pečemo 50min na 180°C (ventilatorska pečica), oz. 60min na 180°C (gretje spodaj+zgoraj).
Pečen čokoladni kolač pustimo 15min da se ohladi in ga šele nato odstranimo iz pekača.
Nasvet: ko je kolač pečen ga lahko še preliješ s čokoladno glazuro.
Sestavine:
trsni sladkor*, riževa moka*, koruzni škrob*, temna kuvertura (11,1%)(kakavova masa*, sladkor*, kakavovo maslo*), kakav v prahu (7,1%)*, sredstvo za vzhajanje: natrijev hidrogenkarbonat, jabolčna vlakna*, sredstvo za uravnavanje kislosti: kalijev tartrat, gostilo: rožičeva moka*, sol, emulgator: sončnični lecitin*, gostilo: guar gumi*.Minimalna vsebnost kakava je 53%.
*-iz certificirane ekološke pridelave.
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 1404 kJ |
335 kcal | |
Maščobe | 16 g |
– od tega nasičene | 7,7 g |
Ogljikovi hidrati | 43 g |
– sladkorji | 22 g |
Vlaknine | 2,7 g |
Beljakovine | 4,0 g |
Sol | 0,65 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.