Rapunzel bio lečina bolonjska omaka
Lečina bolonjska omaka je sočnega okusa. Koščki leče dodajo omaki tipičen bolonjski značaj, za dopolnitev okusa pa poskrbijo aromatična mediteranska zelišča in začimbe.
Paradižnik v bolonjski omaki je 100% italijanski. Ekološki paradižnik sorte ‘Mauro Rosso’, ki je v omaki, je podjetje Rapunzel razvilo s sodelovanjem švicarskega podjetja Sativa, kateri so strokovnjaki za razvoj bio semen. To omogoča kmetom večjo neodvisnost od monopolskih semenarn.
Priprava
Lečina bolonjska omaka je enostavna za pripravo, saj jo samo pogrejemo, premešamo in prelijemo čez testenine.
Kot dodatek lahko uporabimo: Kvasne kosmiče ali parmezan.
Sestavine:
paradižnik* (62%), rdeča leča* (15%), čebula* (6%), korenje* (4%), sončnično olje*, koncentrat jabolčnega soka*, morska sol, sušeni paradižnik*, bazilika*, česen*, oljčno olje*, origano*, rožmarin*, timijan*.
* – iz certificirane ekološke pridelave
Lahko vsebuje sledove glutena.
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 382 kJ |
92 kcal | |
Maščobe | 4,8 g |
– od tega nasičene | 0,9 g |
Ogljikovihidrati | 8,9 g |
– sladkorji | 5,0 g |
Vlaknine | 1,8 g |
Beljakovine | 2,4 g |
Sol | 1,3 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.