Rapunzel bio veganska bolonjska omaka
Veganska bolonjska omaka ima sočen, sadni okus. Fini sojini koščki dodajo omaki tipičen bolonjski značaj, za dopolnitev okusa poskrbijo aromatična zelišča in začimbe.
Paradižnik v bolonjski omaki je 100% italijanski. Ekološki paradižnik sorte ‘Mauro Rosso’, ki je v omaki, je podjetje Rapunzel razvilo s sodelovanjem švicarskega podjetja Sativa, kateri so strokovnjaki za razvoj bio semen. To omogoča kmetom večjo neodvisnost od monopolskih semenarn.
Priprava
Veganska bolonjska omaka je enostavna za pripravo, saj jo samo segrejemo, premešamo in prelijemo čez testenine.
Kot dodatek lahko uporabimo: Kvasne kosmiče ali parmezan.
Sestavine:
paradižnik* (68%), soja* (12%), čebula* (8%), korenje* (6%), sončnično olje*, morska sol, peteršilj*, bazilika*, česen*, origano*, čili*.
* – iz certificirane ekološke pridelave
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 360 kJ |
86 kcal | |
Maščobe | 3,3 g |
– od tega nasičene | 0,7 g |
Ogljikovihidrati | 8,6 g |
– sladkorji | 5,6 g |
Vlaknine | 2,5 g |
Beljakovine | 4,1 g |
Sol | 1,0 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.