Bio pripravek za marmorni kolač – priprava:
Potrebujemo:
- 200ml gazirane vode
- 75ml olja
Pripravek za kolač, vodo in olje z metlico mešamo, da postane masa homogena. 2/3 mase vlijemo v pekač (20cm), v 1/3 mase pa vmešamo priloženi kakav (zmešan s 4 žlicami vode). Kakavovo maso potem vlijemo v pekač in z vilico rahlo premešamo, da nastanejo marmorni vzorci.
Pečemo 45min na 180°C (ventilatorska pečica), 55min na 180°C (klasična pečica). Ko je kolač pečen, ga pustimo 15min da se ohladi.
Sestavine:
Riževa moka*, surovi trsni sladkor*, koruzni škrob*, kokosova moka*, rižev zdrob*, pecilni prašek (tapiokin škrob*, sredstvo za vzhajanje: natrijev karbonat, sredstvo za uravnavanje kislosti: kalijev tartrat, limonin sok, sredstvo za zgostitev:guar gumi), moka volčjega boba*, sredstvo za uravnavanje kislosti: kalijev tartrat*, sol, emulgator: sončnično lecitin*, kakav*.
* – iz certificirane ekološke pridelave
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 1531 kJ |
365 kcal | |
Maščobe | 14 g |
– od tega nasičene | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 55 g |
– sladkorji | 24 g |
Vlaknine | 3,4 g |
Beljakovine | 4,0 g |
Sol | 0,43 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.