PREPROST RECEPT ZA VEGANSKI TIRAMISU
Klara je pripravila super recept za veganski tiramisu. Priprava je zelo preprosta. Lotila se ga je z veganskim mascarponejem.
Ker vsi ”baby piškoti” vsebujejo ogromno količino jajc, se je odločila, da bo tudi biskvit pripravila sama.
Komaj čakam, da ga preizkusim tudi sama in kot je napisala Klara, dodam kakšno jagodičevje. Kmalu bo sezona jagod 😉
Torej, spodaj delim Klarin recept za tiramisu, katerega krasijo ekstra hude slikce. Kot seveda vse njene receptke. Prečekiraj jih na curryandlove.com in sledi njenim dogodivščinam na Facebooku ali Instagramu.
SESTAVINE
ZA BISKVIT
250 g | Moke |
200 g | Sladkorja |
½ žličke | Soli |
½ žličke | Sode bikarbone |
½ žličke | Pecilnega praška |
2 žlički | Vaniljevega ekstrakta |
250 ml | Rastlinskega mleka |
100 ml | Olja (kokosovega ali sončničnega) |
Sok ½ limone |
ZA KREMO IN KAVICO
500 g | Veganskega mascarpona |
100 g | Sladkorja v prahu |
1-2 žlici | Limone |
2 dl | Kave |
Rum (opcijsko) |
ZA OKRASITEV
2 dl | Veganske sladke smetane |
Kakav |
PRIPRAVA
1. BISKVITA
Začni segrevati pečico na 180ºC. Dobro zmešaj vse sestavine za biskvit razen limoninega soka. V pekač (priporočam velikost cca 34×38 cm oz. standardni pekač za pečico, s tem da masa ne bo vse do roba) dodaj peki papir. V maso vmešaj limonin sok, jo razporedi po pekaču, ter peči okoli 20 minut. Ko je biskvit pečen, ga vzami iz pečice, ter ga pusti, da se ohladi. Odreži mu robove ter ga nareži tako, da bo ustrezal posodi, ki jo boš uporabil za tiramisu. Jaz sem uporabila posodo velikosti 25×16 cm.
2. MASCARPONE KREME
Z metlicami dobro stepi mascarpone (ko ga vzameš in hladilnika je precej trd a se med stepanjem sprosti :). Postopoma mu dodajaj sladkor v prahu ter limonin sok.
3. KAVE
Skuhaj 2 dl močne kave. Ohladi jo ter po želji vmešaj rum.
4. SESTAVIMO TIRAMISU
V posodo dodaj pol biskvita ter z žlico po njemu enakomerno razdeli polovico kave. Dodaj polovico veganskega mascarpone kreme ter ponovi postopek. Po vrhu nabrizgaj ali premaži stepeno rastlinsko smetano in vse skupaj posuj s kakavom. Tiramisu bo najboljši, če ga daš počivati v hladilnik za par ur ali pa čez noč.
MINUTA ZA PAMETOVANJE
Tiramisu lahko serviraš tudi porcijsko v lončkih ali skodelicah.
Še boljše od skuhane kave je cold brew kava.
Namesto ruma lahko eksperimentiraš z kremnim likerjem ali pa še kakšnim drugim lepo dišečim alkoholnim napojem.
En najboljših tiramisujev, kar smo kdaj jedli! Top.