Vegan fish and chips

Že kar nekaj časa pišem ta recept. V bistvu že toliko časa, da lahko rečem, da sem ga prvič preizkušala že lani 😀 Ta vikend sem ga pripravljala tretjič in si dokončno zapisala točne količine.
Ti bananini cvetovi so res najdba leta! 😀 Z njimi lahko pripraviš veganske ocvrte ”ribe”, oziroma bolj znano fish’n chips.
Okus je nekaj čisto drugega, RES okusno, že dolgo nisem bila nad čem tako navdušena kot nad temi banancami, v izvedbi veganske ribe.
Kaj potrebuješ?
- 1 konzerva bananinih cvetov
Te tri sestavine zmešamo:
(v tem bomo pomokali bananine cvetove)
- 100 g moke
- 1 ali 2 lista nori alge
- 2 ščepca soli
Sestavine za maso za paniranje:
- 50 g moke
- 2 žlički veganske ribje omake
- 1/4 žličke kurkume
- 20 kaper
- 4 žličke limoninega soka
- 1/4 žličke soli
- 3 dcl vode
- olje za cvrtje
- Krompir narezan na kolobarčke (začinite ga po želji)
Priprava
Bananine cvetove odcedimo, a pustimo, da so še malenkost mokri, da se bo moka lepše prijela na njih.
Če želimo bolj hrustljave in tanke, jih nekoliko ločimo od glavnega dela, da dobimo več kosov.
Pripravimo mešanico za moko, v kateri bomo bananine cvetove najprej dobro pomokali.
Za mešanico zmešamo moko, sol ter zmiksane nori alge – zmeljemo jih v mlinčku. Nekaj nori alg lahko damo tudi v spodnjo mešanico za paniranje.
Mešanico za paniranje pa naredimo tako, da zmešamo moko, sol, kurkumo, na majhne koščke sesekljane kapre, ribjo omako, limonin sok in vodo.
Predhodno pomokane cvetove namočimo v to mešanico in jih kar takoj damo v vroče olje.
Cvremo jih dokler ne postanejo lepe rumene barve.
Skoraj obvezno morajo biti zraven pečeni kolobarčki krompirja in omakca.
Za omako zmešamo sojin jogurt, nekaj nasekljanih kaper in sesekljan svež drobnjak ali kalčke.
Če vam je všeč česen, pa lahko naredite za zraven tržaško omako.
Kje lahko kupim te ribice?