Ekološki veganski tortelini z jurčki
Ekološki veganski tortelini z jurčki oz veganski tortelini z gobami so odlična rešitev, ko se nam zaželi testenin na hitro.
Pri D’Angelo Pasta so se potrudili in naredili ekološke veganske torteline z jurčki. Torteline pridelajo izključno s tako imenovanim hladnim valjanjem. Na ta način tortelini, v največji možni meri, ohranijo hranila in okus. D’Angelo so tudi pol sveži, kar pomeni, da vsebujejo le polovico toliko vode kot sveže testenine. Zaradi česar tortelini tehtajo le polovično težo, ko jih pa skuhamo pridobijo manjkajočo vodo in zrastejo na dvakratno velikost.
Priprava
Torteline damo v 2,5l vode z eno žličko soli in kuhamo 12-15 minut, da so kuhani “al dente”.
Sestavine:
Testo: durum pšenični zdrob*, voda;
Polnilo: krušne drobtine* (pšenična moka*, kvas*) krompirjevi kosmiči*, voda, sončnično olje*, sušeni jurčki*(3,1%), morska sol, emulgatorji: sojin lecitin*, čebula*, česen*, poper*.
* – iz certificirane ekološke pridelave
V sledovih lahko vsebuje zeleno in mleko.
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 1232 kJ |
292 kcal | |
Maščobe | 4,3 g |
– od tega nasičene | 0,8 g |
Ogljikovihidrati | 53,0 g |
– sladkorji | 1,9 g |
Vlaknine | 3,4 g |
Beljakovine | 8,6 g |
Sol | 0,91 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.