Rapunzel Bio Soja v zrnu
Bio Soja v zrnu je zelo priljubljena v azijski kuhinji, od koder tudi v originalu izvira. Rapunzel bio soja v zrnu je pridelana v Nemčiji. V Aziji je še posebej priljubljena v predelani obliki, tofuju in tempehu. Drugače jo lahko uporabimo še za solate, enolončnice, sojino mleko ali kot prigrizek.
Soja vsebuje esencialne aminokisline, razne vitamine in velja za eno najbogatejših rastlin z beljakovinami.
Priprava:
Sojo namočimo v vodo, pustimo stati čez noč. Pred pripravo sojo speremo pod tekočo vodo. 1 skodelico sojinih zrn kuhamo nekje z 3 skodelicami vode, nekje 45-60 minut na nizkem ognju. Solimo po kuhanju.
Sestavine:
100% soja*.
* – iz certificirane ekološke pridelave
V sledeh lahko vsebuje gluten.
Poreklo: Nemčija
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 1599 kJ |
384 kcal | |
Maščobe | 18,3 g |
– od tega nasičene | 2,4 g |
Ogljikovihidrati | 6,3 g |
– sladkorji | 5,7 g |
Vlaknine | 22,0 g |
Beljakovine | 37,6 g |
Sol | <0,013 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.