Rapunzel bio rumena leča
Rumena leča med kuhanjem postane mehka in kremasta. Odlična je za pripravo indijskih dalov, juh in omak. Je zelo priljubljena zaradi kratkega časa kuhanja.
Rapunzel in stročnice
Podjetje Rapunzel se že leta trudi s kultiviranjem stročnic v Evropi. Kultiviranje različnih rastlin, kot so leča, fižol in volčji bob pomaga ohranjati zdravje zemlje. Stročnice se lahko gojijo brez gnojenja z dušikom in hkrati med rastjo tudi same zemljo gnojijo. Hkrati pa zagotavljajo pomembna hranila za opraševalce.
Priprava:
Namakanje ni potrebno. Lečo operemo in ji dodamo 2 skodelici vode na skodelico leče. Kuhamo 5-10 minut.
Sestavine:
rumena leča*, sončnično olje*.
* – iz certificirane ekološke pridelave
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 1451 kJ |
343 kcal | |
Maščobe | 2,2 g |
– od tega nasičene | 0,4 g |
Ogljikovihidrati | 49 g |
– sladkorji | 2,1 g |
Vlaknine | 11,0 g |
Beljakovine | 26 g |
Sol | <0,01 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.