Rapunzel Bio Čičerika v zrnu
Bio Čičerika v zrnu je zaradi visoke vsebnosti beljakovin in dragocenih vlaknin nepogrešljiva v kuhinji. Čičerika v zrnu imajo kulinarično veliko za ponuditi. V azijsko-entalski kuhinji jo je mogoče uporabiti na ogromno načinov. V solatah in enolončnicah je še posebej okusna.
Rapunzel se že vrsto let ukvarja z gojenjem stročnic v Evropi. Ker gojenje avtohtonih beljakovinskih rastlin, kot so leča, fižol ali volčji bob, prispeva k bolj raznolikemu kolobarjenju in tako pripomore k ohranjanju zdravja tal. Stročnice pri gojenju ne potrebujejo dušikovih gnojil in tako zmanjšujejo onesnaženost tal. Hkrati spodbujajo rodovitnost tal z obogatitvijo atmosferskega dušika v svojih koreninah. Služijo tudi kot pomemben vir hrane za opraševalce, kot so čebele.
Uporaba in priprava:
Bio čičerika v zrnu se lahko uporabi za azijsko-orientalske jedi, kot so Dhal, falafel ali hummus, za solate, enolončnice ali pečene kot hrustljav prigrizek. Pripravljene jedi so še posebej okusene v kombinaciji z rižem ali kuskusom.
Čičeriko namakamo 8-12 ur (čez noč). Pred pripravo čičeriko speremo pod tekočo vodo. 1 skodelico čičerike kuhamo nekje z 3 skodelicami vode, nekje 45-60 minut na nizkem ognju.
Sestavine:
100% čičerika*.
* – iz certificirane ekološke pridelave
V sledeh lahko vsebuje gluten.
Poreklo: Italija
Shranjujte na hladnem in suhem.
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 1418 kJ |
337 kcal | |
Maščobe | 5,9 g |
– od tega nasičene | 1,1 g |
Ogljikovihidrati | 44,3 g |
– sladkorji | 2,4 g |
Vlaknine | 15,5 g |
Beljakovine | 19 g |
Sol | <0,063 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.