Čoko Tsampa in njene koristi uživanja
Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa, dodan kakav in kokosov sladkor pa jo naredijo še toliko okusnejšo.
Čoko Tsampo s kmetije imate radi, saj je;
- zelo hranljiva,
- lahko prebavljiva in
- okusna.
Njen okus, teksturo in vonj so odobrili tudi najbolj zahtevni jedci kar jih svet pozna – otroci.
Posebno otroci, starejši in športno aktivni cenijo predvsem to, da je tsampa lahko prebavljiva. Tsampo nekateri priporočajo tudi za prehrano doječih mamic, saj naj bi spodbujala nastanek materinega mleka.
Najboljši nadomestek za otroške kašice – čokolino in čokolešnik
Čoko tsampa že prepražena, kar pomeni, da je toplotno obdelana in nadaljnjega kuhanja ne potrebuje. Je enostavna rešitev za hitri zajtrk med tednom tako za odrasle kot za otroke.
Čoko tsampa je najboljša pripravljena z vročim čajem, mlekom ali vodo. V skodelico nalijete topel napitek in dodajate čoko tsampo, dokler ne dosežete ravno prave gostote.
Priprava Tsampe:
- V posodico damo vročo vodo, mleko ali čaj.
- Počasi dodajamo tsampo in mešamo, da dobimo željeno gostoto.
- Tsampo po želji obogatimo po svojem okusu – dodamo borovnice, rozine, mandlje, kokos…
Sestavine:
100% pražena ječmenova moka (tsampa), kakav(6%), kokosov sladkor.
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 1537 kJ |
363 kcal | |
Maščobe | 2,5 g |
–od teh nasičene | 0,9 g |
Ogljikovihidrati | 66,5 g |
– od tega sladkorji | 26,5 g |
Vlaknine | 12,6 g |
Beljakovine | 11 g |
Sol | 0,16 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.