Taifun bio svilnati Tofu
Japonci svilnati tofu uporabljajo v juhah in ga jedo tudi ohlajenega ali mlačnega s sojino omako. V zahodnem svetu so ga veselo sprejeli kot nadomestek za mlečne izdelke, kot sta jogurt in smetana. Svilnati tofu je izjemen, saj se ga lahko uporabi za veliko jedi. Ni le odličen, ko gre za pripravo sladic in tort, je tudi čudovita osnova za slane pekovske izdelke in omake.
Svilnati tofu izvira iz Japonske, kjer je dolgo veljal za zelo cenjeno delikateso. Tako gladko in nežno konsistenco v svojem tofuju uspe doseči le najboljšim mojstrom. Svilnatitofu je dobil svoje ime z dobrim razlogom: v japonščini kinugoshi tofu pomeni “s svilo filtriran tofu” in se nanaša na tradicionalno metodo zavijanja tofuja v svileno tkanino, da se oblikuje.
Tukaj je nekaj nasvetov, kako pravilno uporabiti svilnati tofu:
Odpiranje:
Paket najbolje odprmo tako, da z ostrim nožem s koničasto konico zarežemo po notranjem robu paketa. Odstranimo zgornjo plastično folijo in obrnimo vsebino embalaže na krožnik.
Shranjevanje:
Ko odpremo embalažo, prenesemo svilnati tofu v nepredušno posodo in jo hranimo v hladilniku. Tako bo svilnati tofu ostal svež dva do tri dni.
Zamrzovanje:
Tofuja ne smemo zamrzovati, saj zamrzovanje uniči njegovo strukturo.
Cvrtje:
Kljub nežni konsistenci svilenega tofuja ga v japonski kuhinji pogosto cvrejo. Svilnati tofu lažje ocvremo, če ga prej previdno narežemo na kocke in povaljamo v moki marante.
Sestavine:
voda, sojina zrna* (21%), voda, sredstvo za koagulacijo: magnezijev klorid.
* – iz kontrolirane ekološko-dinamične Demeter pridelave
Hraniti pri temperaturi od 2-7°C.
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 202 kJ |
48 kcal | |
Maščobe | 2,1 g |
– od tega nasičene | 0,5 g |
Ogljikovihidrati | 1,8 g |
– sladkorji | <0,5 g |
Beljakovine | 5,3 g |
Sol | <0,01 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.