Kis in Kvas bio tempeh – opis okusov
Tempeh iz čičerike
Tempeh, ki bi ga najpreprosteje opisali kot kolač iz kuhane čičerike, ki je s fermentacijo postala še bolj zdrava (in lažje prebavljiva), je lahko vse, kar hočete – lahko ga kuhate, pečete, cvrete, vmešate v curryje, omake, ga zmeljete v polpeto za hamburger in še marsikaj. Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov.
Tempeh iz soje
Tempeh, ki najbolj zvesto sledi svojim indonezijskim koreninam, saj ga tam tradicionalno pripravljajo iz soje. Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov.
Tempeh iz rdeče leče in fižola adzuki
Tudi iz leče se za narediti odličen tempeh! Kot vsi je tudi ta v kuhinji uporaben v številnih jedeh. Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov.
Tempeh iz črnega fižola in graha
Tempeh, ki smo ga sestavili iz okusnega črnega fižola in nežnih grahovih polovičk. Vsestransko uporaben, zelo okusen in lepo pisan. Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov.
Tempeh iz ajde in sončničnih semen
Prvi tempeh iz slovenskih sestavin! Zaradi sončničnih semen ima več maščob in je bolj kaloričen kot ostali, ker ni narejen iz stročnic, pa ima tudi svojevrstno teksturo in okus. Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov.
Sestavine:
– iz čičerike
eko čičerika (99%), mlečna kislina, spore Rhizopus oligosporus.
Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, sezama, soje in gorčičnega semena.
– iz soje
eko soja (99%), mlečna kislina, spore Rhizopus oligosporus.
Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, sezama in gorčičnega semena.
– iz rdeče leče in fižola adzuki
eko rdeča leča (49,5%) in eko fižol adzuki (49,5%), mlečna kislina, spore Rhizopus oryzae.
Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, sezama, soje in gorčičnega semena.
– iz črnega fižola in graha
eko črni fižol (49,5%) in eko grahove polovičke (49,5%), mlečna kislina, spore Rhizopus oryzae.
Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, sezama, soje in gorčičnega semena.
– iz ajde in sončničnih semen
eko ajda (49,5%), eko sončnična semena (49.5%), mlečna kislina, spore Rhizopus oryzae.
Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, sezama, soje in gorčičnega semena.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.