Kaj je Kofu?
Ljudstvo Shan z Mjanmar že generacije pripravljajo čičerikin tofu, zaradi česar se ga tudi kliče “Shan-Tofu” ali “Burmese Tofu”. Ne samo v Aziji, tudi na Siciliji je čičerikin tofu zelo priljubljen, saj ga uporabljajo v različnih jedeh, najbolj priljubljen pa je kot okusna ulična hrana “Panelle”. Tako so tudi v podjetju Zeevi odkrili čičerikin tofu in ga poimenovali Kofu, saj je nemško je čičerika imenovana Kichererbsen in je tako prišlo ime Kichererbsentofu, krajše KOFU.
Uporaba
Obstaja veliko načinov za pripravo Kofu, saj ga lahko uporabimo v vseh jedeh enako kot Tofu. Lahko se ga popečemo, spaniramo ali pretlači in tako uporabi za različne jedi. Možnosti je nešteto..
Sestavine:
voda, čičerika*(27%), koruzni škrob*, dimljena sol (sol, dim), kurkuma*
* – iz kontrolirane ekološke pridelave.
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g |
Energijska vrednost | 477 kJ |
114 kcal | |
Maščobe | 17 g |
– od tega nasičene | 0,3 g |
Ogljikovihidrati | 20 g |
– sladkorji | 0,6 g |
Vlaknine | 4,8 g |
Beljakovine | 4,6 g |
Sol | 0,80 g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.