Davert kakavova zrna v koščkih
Davert bio presni kakav v koščkih je odličen vir antioksidantov, poleg tega vsebuje tudi številne minerale: cink, kalij, magnezij, železo. Da vsa ta hranila ohranijo, kakavova zrna najprej posušijo na temperaturi pod 48% stopinj celzija in jih tako ohranijo presna. Nato kakavova zrna olupijo in zdrobijo.
Kakavovi koščki imajo pristno čokoladno aromo – z intenzivnim, grenkim in nekoliko trpkim okusom. Dodamo jih lahko kosmičem, granoli, smutijem, ter raznim presnim in običajnim sladicam.
Sestavine:
kakavova zrna*
* – iz kontrolirane ekološke pridelave
V sledeh lahko vsebuje oreščke, sezam in mleko.
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g | na 20g (2-3 JŽ) |
Energijska vrednost | 2489 kJ | 498 kJ |
604 kcal | 121 kcal | |
Maščobe | 55 g | 11 g |
– od tega nasičene | 35 g | 6,9 g |
Ogljikovi hidrati | 4,0 g | 0,8 g |
– od tega sladkorji | <0,5 g | <0,5 g |
Vlaknine | 23 g | 4,2 g |
Beljakovine | 13 g | 2,6 g |
Sol | <0,01 g | <0,01 g |
Mangan | 2,5 mg (125%)** | 0,49 mg (26%)** |
Magnezij | 252 mg (67%)** | 50,3 mg (13%)** |
Kalij | 807 mg (40%)** | 161 mg (8%)** |
Cink | 3,7 mg (37%)** | 0,74 mg (7%)** |
**PDV – % priporočenega dnevnega vnosa
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.