Davert kakavova zrna v koščkih
Davert bio presni kakav v koščkih je odličen vir antioksidantov, poleg tega vsebuje tudi številne minerale: cink, kalij, magnezij, železo. Da vsa ta hranila ohranijo, kakavova zrna najprej posušijo na temperaturi pod 48% stopinj celzija in jih tako ohranijo presna. Nato kakavova zrna olupijo in zdrobijo.
Kakavovi koščki imajo pristno čokoladno aromo – z intenzivnim, grenkim in nekoliko trpkim okusom. Dodamo jih lahko kosmičem, granoli, smutijem, ter raznim presnim in običajnim sladicam.
Sestavine:
kakavova zrna*
* – iz kontrolirane ekološke pridelave
V sledeh lahko vsebuje oreščke in sezam.
Hranilne vrednosti:
Hranilna vrednost | na 100g | na 20g (2-3 JŽ) |
Energijska vrednost | 2341 kJ | 468 kJ |
569 kcal | 114 kcal | |
Maščobe | 51 g | 10 g |
– od tega nasičene | 26 g | 5,2 g |
Ogljikovi hidrati | 1,3 g | <0,5 g |
– od tega sladkorji | 1,3 g | <0,5 g |
Vlaknine | 27 g | 5,3 g |
Beljakovine | 12 g | 2,5 g |
Sol | 0,08 g | 2,5 g |
Kalij | 824 mg (41%)** | 165 mg (8%)** |
Magnezij | 295 mg (79%)** | 59 mg (16%)** |
Cink | 4,1 mg (41%)** | 0,81 mg (8%)** |
**PDV – % priporočenega dnevnega vnosa
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.