Lima bio blaga Shoyu sojina omaka
Na Japonskem sta dve fermentirani sojini omaki, Shoyu in Tamari, že nekaj stoletij priljubljeni začimbi. Danes so te okusne omake cenjene po vsem svetu. Razlika med Shoyu in Tamari je v njihovi sestavi. Shoyu je narejen iz soje in pšenice, medtem ko je Tamari čista sojina omaka. Shoyu vsebuje več mineralov, beljakovin in nepogrešljivih vitaminov. Med dolgim postopkom fermentacije naravni encimi pretvarjajo škrob, beljakovine in lipide, ki jih vsebujejo surova soja in pšenica, v hranila, ki se zlahka absorbirajo, saj so predhodno predelana: aminokisline, polinenasičene maščobne kisline, počasni ogljikovi hidrati. Med fermentacijo se razvije mlečna kislina, ki ugodno vpliva na črevesno floro in na učinkovito absorpcijo hranil. Dodana morska sol pa oskrbuje z minerali in elementi v sledovih. Z uporabo omake Lima namesto soli zmanjšamo tudi količino soli v svojih jedeh in hkrati povečamo njihov naravni okus.







Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.