Glavne jedi, Recepti, Zajtrki

Umešan tofu

recept za umešan tofu

Umešan tofu je zelo priljubljena veganska jed, za zajtrk ali malico. Midva sva jo naredila kar za kosilo s pečenimi krompirčki.
Po novem tudi mogoča omleta brez tofuja: Ekološka veganska omleta mix

Sestavine:

  • 350g tofuja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 5 kosov vloženega suhega paradižnika
  • vložene artičoke
  • 2 stroka česna
  • sveža baziliko in drobnjak
  • olje od suhega paradižnika

Začimbe:

  • 1/2 žličke sladke paprike v prahu
  • 1/2 žličke curry-ja
  • 1/2 žličke soli
  • ščepec čilija in popra

Priprava:

Najprej tofu ožameš v krpi, da iztisneš iz njega vso odvečno tekočino in ga pustiš stati v krpi med pripravo zelenjave.

Za okusno mešanico za tofu zmešaš sol, curry, papriko ter ščepec čilija in popra. Vse začimbe zmešaš z nekaj vode (4-5 žlic), da dobiš zmes podobno omaki.

Na olju najprej prepražiš na kolobarje narezano čebulo, dodaš narezane suhe paradižnike, artičoke, papriko, ščepec soli in popra ter pražiš dobrih 5 minut.
Medtem, ko se zelenjava pripravlja, z vilico pretlačiš tofu. Nato dodaš zelenjavi sveže iztisnjen česen, premešaš in zelenjavo daš na polovico ponve. Na drugo polovico dodaš pretlačen tofu, čez katerega preliješ mešanico začimb in jo vmešaš.
Dve minuti pražiš vsako na svoji strani ponve, nato pa vse skupaj zmešaš in pražiš še 2 minuti skupaj. Na koncu dodaš nasekljan svež drobnjak in baziliko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja