Sladice

Zimska torta z mascarpone kremo

Recept za vegansko zimsko torto z mascarpone kremo

S to vegansko zimsko torto z mascarpone kremo si z lahkoto popestriš sladko zimsko vzdušje. Je taka snežna tortica s pridihom prazičnih dni.

ZA

18 cm PEKAČ

TEŽAVNOST

SREDNJA

PRIPRAVA

120 MIN

PEČENJE

55 MIN

Kaj potrebuješ?

ZA BISKVIT:

  • 150 g bele moke
  • 50 g polnozrnate moke
  • Ščep soli
  • 3 čž pecilnega praška
  • 1 ½ čž cimeta
  • 1 čž ingverja
  • 1/3 čž kardamoma
  • Ščep pimenta
  • Ščep mletih klinčkov
  • Ščep muškatnega oreščka
  • Ščep črnega popra
  • 200 g jabolk
  • 70 g kokosovega olja ali veganskega masla
  • 70 g kokosovega jogurta
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 100 ml ovsenega mleka

ZA KREMO:

Priprava

Priprava:

  1. Moko, sol, pecilni prašek in začimbe damo v večjo posodo in jih z metlico dobro premešamo.
  2. V ločeni posodi smiksamo kokosovo olje, kokosov jogurt in sladkor, da dobimo masleno kremo.
  3. 200 g jabolka (že očiščenega in narezanega) naribamo ali nasekljamo v sekalniku. Pri tem pazimo, da iz jabolka ne naredimo čežane. Naribanih jabolk ne odcejamo, saj potrebujemo njihov sok v biskvitu.
  4. Pečico segrejemo na 180°C. Pekač za torto premera 18 cm namastimo. Na dno namestimo peki papir, obod pa le dobro namažemo s kokosovim maslom.
  5. Tik preden damo torto v pečico, zmešamo sestavine. Masleno kremo, mleko in naribano jabolko dodamo suhim sestavinam in rahlo premešamo, ravno toliko, da so vse sestavine enakomerno razporejene in ni več suhih delcev.
  6. Testo predevamo v pekač in ga poravnamo. Pečemo ga 55 minut.
  7. Za mascarpone kremo damo v večjo posodo vse sestavine in jih z električnim mešalnikom miksamo in stepamo, da dobimo gladko kremo. Krema bo precej čvrsta, a še vedno od stepanja rahla.
  8. Ko je biskvit pečen, ga pustimo, da se ohladi. Ohlajenega prerežemo napol, da dobimo dva sloja.
  9. 3 do 4 žlice kreme nadevamo na prvi sloj in jo enakomerno razmažemo po biskvitu. Čeznjo položimo drugi sloj biskvita in tudi nanj naložimo kake 3 žlice kreme. S preostalo kremo namažemo obod torte, da je vsa odeta v belo kremo. Razmažemo še po vrhu, zaobimo robove in torta je pripravljena.
  10. Po želji jo lahko okrasimo z janeževimi zvezdami, koščki cimetovih palčk, klinčki in suhim cvetjem.

Recept je pripravila Vita – Little Kitchen Vibes

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja