Sestavine:
- 250 ml toplega rastlinskega napitka
- 20 g svežega kvasa
- 500 g moke
- ščepec soli
- 1 žlica kokosovega sladkorja
- 30 g stopljenega kokosovega masla
Sestavine za nadev:
- 250 g mletih orehov
- 1 dl vročega rastlinskega napitka
- 40 g sladkorja, lahko nadomestimo z agavinim sirupom
- 1 žlička naribane limone
- 2 vrečki vanili sladkorja
- mleti cimet in klinčki po okusu
Priprava:
Najprej pripravimo kvasec. V 1,5 dl toplega, malenkost sladkanega mleka nadrobimo kvas in pustimo vzhajati cca 10 minut.
Preostalo mleko zmešamo s stopljenim kokosovim maslom. V posodo odmerimo moko in naredimo v sredini moke luknjo, okoli katere potrosimo ščepec soli.
V to luknjo damo vzhajan kvas in mleko z maslom. Vse sestavine dobro pregnetemo, da dobimo lepo gladko testo.
Nato pustimo, da testo vzhaja na toplem približno 1 uro. Da se nekje podvoji.
Medtem pripravimo nadev.
Vse sestavine za nadev zmešamo skupaj. Za v prihodnjem bi poskusila še dodati malenkost sojine smetane, da bi bil bolj sočen nadev.
Po želji lahko tudi dodamo namočene rozine v rumu 😉
Ko je testo vzhajalo, ga razvaljamo na cm debelo. Nadev enakomerno razmažemo po celotnem testu in s pomočjo prta (če valjamo na njem) zvijemo. Razrežemo na 3 cm velike kose ter jih polagamo v pekač. Kjer jih pustimo še par minut vzhajati, nato pa jih premažemo z mlekom.
Pečemo na 170°C, 20 minut.