Recepti, Sladice

Veganski orehovi polžki

recept veganski orehovi polžki

Sestavine:

Sestavine za nadev:

  • 250 g mletih orehov
  • 1 dl vročega rastlinskega napitka
  • 40 g sladkorja, lahko nadomestimo z agavinim sirupom
  • 1 žlička naribane limone
  • 2 vrečki vanili sladkorja
  • mleti cimet in klinčki po okusu

Priprava:

Najprej pripravimo kvasec. V 1,5 dl toplega, malenkost sladkanega mleka nadrobimo kvas in pustimo vzhajati cca 10 minut.

Preostalo mleko zmešamo s stopljenim kokosovim maslom. V posodo odmerimo moko in naredimo v sredini moke luknjo, okoli katere potrosimo ščepec soli.

V to luknjo damo vzhajan kvas in mleko z maslom. Vse sestavine dobro pregnetemo, da dobimo lepo gladko testo.

Nato pustimo, da testo vzhaja na toplem približno 1 uro. Da se nekje podvoji.

Medtem pripravimo nadev.

Vse sestavine za nadev zmešamo skupaj. Za v prihodnjem bi poskusila še dodati malenkost sojine smetane, da bi bil bolj sočen nadev.

Po želji lahko tudi dodamo namočene rozine v rumu 😉

Ko je testo vzhajalo, ga razvaljamo na cm debelo. Nadev enakomerno razmažemo po celotnem testu in s pomočjo prta (če valjamo na njem) zvijemo. Razrežemo na 3 cm velike kose ter jih polagamo v pekač. Kjer jih pustimo še par minut vzhajati, nato pa jih premažemo z mlekom.

Pečemo na 170°C, 20 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja