Monika se je poigrala z našimi sestavinami in ustvarila odličen in preprost recept za veganski Mascarpone Cheesecake z belo čokolado in kokosom ?
Več njenih receptov lahko najdeš tudi na > https://earthly-recepti.mypixieset.com/
Kaj potrebuješ?
PIŠKOTNO DNO:
- 400 g veganskih spekulaas piškotov (zmletih)
- 185 g veganskega masla ali margarine
KREMNA MASCARPONE PLAST:
- 500 g veganskega mascarponeja
- 250 ml veganske sladke smetane
- 240 g veganske bele čokolade
- 2/3 lončka grobe kokosove moke (155 ml)
Priprava
- V posodi zgnetemo zmlete spekulaas piškote in stopljeno maslo. Pekač z odstranljivim dnom obložimo s peki papirjem in zmes enakomerno razporedimo po površini. Pečemo 10 minut na 170°C.
- Sladko smetano segrejemo do točke vretja. Belo čokolado nadrobimo v skodelico, jo prelijemo s smetano in mešamo dokler se ne stopi.
- Mascarpone gladko stepemo nato pa mu primešamo kokosovo moko, ki jo lahko za intenzivnejši okus pred tem še prepražimo. Nazadnje vmešamo še nekoliko ohlajen ganaš iz bele čokolade. Kremno zmes razporedimo čez piškotno dno.
- Pekač postavimo v hladilnik čez noč, da se krema dodobra strdi.