Sladice

Veganska torta z jagodami

Veganska torta z jagodami

Danes je prav poseben dan, ker Vegansko.si slavi svoj 2. rojstni dan. Zato sva pripravila recept za vegansko torto z jagodami in nežnim okusom vanilije ter limone v biskvitu.

Že dalj časa se odločava, da bi pripravila kako dobro vegansko torto in jo poslikala za recept, pa nama do zdaj še ni uspelo 😉  Zato pa je danes pravi dan za objavo recepta veganske torte.

Biskvit je limonin z vanilijo. Za kremo sva pa končno uporabila mascarpone kremo, prav tako v kombinaciji z limono in vanilijo 👌 Jagode pa dodajo piko na i 😋

ZA

17 cm PEKAČ

TEŽAVNOST

SREDNJA

PRIPRAVA

60 MIN

PEČENJE

30-35 MIN

Kaj potrebuješ?

ZA TESTO:

  • 200 g moke
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 žlica pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 70 ml olja
  • 200 ml sojinega ali ovsenega mleka
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • naribana lupina 1 limone
  • 1 žlica limoninega soka

JAGODNI PRELIV:

  • 200 g jagod
  • 2 žlički limoninega soka
  • 1 žlička sladkorja v prahu
  • dodatno še lahko v torto dodaš 100 g narezanih jagod s prelivom

VANILIJEVA KREMA:

DEKORACIJA:

  • 200 g jagod
  • 50 g malin
  • 20 g čokolade

Priprava

Testo:

Najprej damo segrevat pečico na 180°C, v tem času pa pripravimo maso za testo. V veliko posodo si namerimo moko, koruzni škrob, pecilni prašek, sol, sladkor in sodo bikarbono. Sestavine premešamo preden dodamo ostalo. Suhim sestavinam potem dodamo olje, mleko, vanilijin ekstrakt, naribano lupino limone in limonin sok. Vzamemo metlico in vse skupaj zmešamo, ni potrebno preveč premešati, saj pride masa kot za muffine.

Vzamemo pekač za torto, 17 cm premera, ga malo namažemo z oljem ali dodamo papir za peko in vanj vlijemo pripravljeno maso. Damo peč v segreto pečico za 30-35 min.

Pečeno testo pustimo v posodi še 15 min in ga po 15 min vzamemo iz posode in hladimo na rešetkah.

Krema:

Za kremo najprej, do gladkega, z mešalnikom zmešamo Mascarpone, sladkor v prahu in 2 žlički vanilijevega ekstrakta. Ločeno v večji posodi zmešamo sladko smetano, ki smo jo prej imeli v hladilniki in jo mešamo tako dolgo, da je trda. Potem postopoma dodajamo k stepeni smetani mascarpone in ga vmešamo.

Jagodni preliv:

V blender dodamo jagode, limonin sok in sladkor v prahu ter zblendamo.

Sestavljanje torte:

Prvo prerežemo testo na dva enaka kosa. Prvi kos položimo v pekač, kjer je lažje vse skupaj sestaviti. Testo premažemo z 1/2 jagodnega preliva – priporočam, da čez ta preliv dodate še narezane jagode (jaz sem jih pozabil) in premažemo z 1/3 kreme. Na kremo ponovno položimo testo in postopek ponovimo. Potem od pekača odstranimo stranico in še zadnjo 1/3 kreme namažemo po straneh.

Pripravljeno torto damo za kako urco ali čez noč v hladilnik. Pozneje še torto dekoriramo z narezanimi jagodami in naribano čokolado.

2 thoughts on “Veganska torta z jagodami

  1. t pravi:

    Njamiiiii <3 že zgleda odlično, kaj šele okus 😀 bo treba sprobat 😉

  2. Nina V. pravi:

    Njamiiiiiiiiiii

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.