Sladice

Recept za vegansko kremšnito

Recept za vegansko kremšnito

Vita je pripravila preprost, a odličen recept za vegansko kremšnito.

To je definitivno moja najljubša sladica, zato sem se tudi tako zelo veselila recepta. Svojega pa delim v prihodnje 🙂

Le kdo ne bi maral, okusnega vanilijevega pudinga na posteljici listnatega testa, s sladko smetano na vrhu.
Če boste poskusili kremšnito po tem receptu, dajte nas označit in sporočit kako vam je všeč 😉

ZA

12 rezin

TEŽAVNOST

SREDNJA

PRIPRAVA

40 MIN

HLAJENJE

120 MIN

Kaj potrebuješ?

Priprava

Priprava:

 1. Najprej pripravimo vanilijevo kremo. Sojino mleko damo v velik lonec. V ločeni posodici zmešamo ves vanilijev puding, sladkor in 15-20 jedilnih žlic mleka iz lonca. Preostalo mleko segrejemo do vrelišča. Vmes večkrat pomešamo, sicer lahko nenadno prekipi. Puding, sladkor in mleko v posodici z metlico dobro zmešamo, da dobimo gladko maso. Ko mleko zavre, lonec odstavimo in v mleko vlijemo pripravljeno pudingovo kremo. Dobro premešamo z metlico, da se puding razporedi. Spet pristavimo na ogenj in segrevamo, dokler ne zavre. Vmes neprestano mešamo, da se puding enakomerno pokuha in zgosti.
 2. Ko je puding kuhan, ga pokrijemo s pokrovko in pustimo, da se popolnoma ohladi.
 3. Listnato testo spečemo po navodilih. Ker je to spodnji sloj, ga nič ne razrežemo, samo spečemo v pekaču, v katerem bomo delali kremšnite. Najlažje je, če je to pekač z robom, ki se ga dá odstranit. Sicer pa gre tudi z navadnim pekačem. Pred peko ga ne pozabi prepikati z vilicami, da se ne bo preveč dvignil.
 4. Ko je vanilijev puding ohlajen, pripravimo Oggs Akvafabo. Damo jo v visoko posodo in stepemo. Pred stepanjem ji dodamo limonin sok, ki deluje kot stabilizator in pomaga, da se naredi trdna pena.
 5. Peno od akvafabe dodamo vanilijevemu pudingu in fino stepemo z električnim mešalnikom, da dobimo bolj rahlo kremo. Dodamo tudi kurkumo, da bo krema še bolj rumena.
 6. Smetano za stepanje stepemo z električnim mešalnikom. Če imamo nesladkano smetano, ji dodamo nekaj sladkorja v prahu, po okusu.
 7. Ko sta listnato testo in pekač ohlajena, na testo namažemo vanilijevo kremo. Nanjo nanesemo in razmažemo stepeno smetano.
 8. Ko sta oba sloja nameščena, kremšnite posujemo še s čokolado v prahu ali sladkim kakavom.

Nasveti in triki:

 1. Uporabit moramo sojino mleko. Samo s tem mlekom je puding res gost in trden.
 2. Če želimo tiste klasične kremšnite, ki imajo tudi zgoraj sloj listnatega testa, uporabimo še en sloj listnatega testa, le da tega pred peko razrežemo na kvadratke v velikosti kosov, kakršne bomo kasneje narezali. Pred peko jih prav tako prepikamo in na koncu posujemo s sladkorjem v prahu.
 3. Namesto vanilijevega pudinga lahko uprabimo domačo mešanico. Namesto ene vrečke pudinga uporabimo 40 g škroba, 1/3 čž kurkume in 10 kapljic vanilijine esence (za cel pekač kremšnit to količino potrojimo, ker bi sicer uporabili 3 vrečke pudinga).
 4. Najbolj priporočam vegansko smetano za stepanje Schlagfix – ta neverjetno dobro drži obliko in ima izjemno dober okus.

Recept je pripravila Vita – Little Kitchen Vibes

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja