Sestavine za 2-3 osebe:
- 1 kg hokaido ali muškatne buče
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 1 žlica olja
- 3 lovrove liste
- sol/poper
Priprava:
Kremna juha iz muškatne buče se pripravi zelo enostavno. Muškatno bučo najprej prepolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na kocke. V visoko posodo damo žlico olja, na kocke narezano bučo in ščepec soli (po želji) ter na srednjem ognju za 5-10 min bučo popečemo. Po 10 minutah vse zalijemo z 500ml vode (da bučo prekrijemo), dodamo jušno kocko in 3 lovrove liste. Vse skupaj kuhamo na majhnem ognju nekje 20 min.
Med kuhanjem občasno premešamo in ko buča postane mehka, nekje po 20 minutah, odstavimo z ognja in odstranimo lovorove liste. V en kozarec si odlijemo nekje 200ml kuhane juhe, da lahko pozneje naredimo poljubno gosto juho. Ostalo v posodi s paličnim mešalnikom zmiksamo in po želji dolijemo odlito juho, da dobimo odlično bučno juho.
Za serviranje in odličen okus lahko dodamo smetano in bučno olje.
Kremna juha iz muškatne buče se lahko uporabi tudi kot omako za razne druge jedi.