Recept za veganski zrezek v omaki sva se odločila napisati, saj nama je končno uspelo pripraviti Šnicl Denis, novo pridobitev Veganke.
Gre za sejtanov zrezek, mariniran in sočen. Lahko ga samo na hitro popečemo ali pripravimo v kakšni omaki.
Midva sva se odločila za neke vrste smetanovo omakco.
Kaj potrebuješ?
Sestavine za maso za paniranje:
- 1 manjši korenček
- 3-4 suhih paradižnikov v olju
- 100 ml sojine smetane
- 5 – 7 žlic kvasnih kosmičev
- sol in poper
- origano
Priprava
Korenje in paradižnik narežemo na majhne kose in damo v ponev na nekaj olja ali vode in počasi cvremo, da postane korenček čim bolj mehak.
Nato dodamo smetano in kvasne kosmiče, malenkost solimo ter dodamo začimbe in omaka je končana.
Ločeno v ponvi popečemo veganski zrezek “šnicel Denis” ter nato pripravljeno omako prelijemo čez.
Zraven za prilogo sva tokrat izbrala v ponvi pečen krompir s špinačo.
Kako se tole naredi? 😛
Cel krompir damo v vrelo vodo in kuhamo nekje pol ure oziroma jaz ga poskusim z vilico, ko ni več preveč trd, je pripravljen:)
Krompir nato olupimo, ga narežemo na rezine in na nekaj olja popečemo v ponvi. Proti koncu mu dodamo narezano špinačo in začinimo.
1, 2, 3 in imamo nedeljsko kosilo ali katerokoli drugodnevno kosilo 😀