Sestavine:
- paket raviolov
- 2 korenčka
- pol rdeče čebule
- pol bučke
- sojin drobljenec
- pol jušne kocke
- 2 do 3 žlice paradižnikove mezge
- sol in poper
- žlica kvasnih kosmičev
Za posip: Parmi parmezan z italijanskimi zelišči
Priprava:
Ravioli se kuhajo dobrih 12 do 15 minut, tako da jih damo najprej kuhat v hladno osoljeno vodo.
V majhno posodico damo sojin drobljenec (količina po želji), nanj nadrobimo jušno kocko, solimo, popramo ter prelijemo z vročo vodo. Pustimo cca 5 minut.
V ponvi na olju popečemo korenček, da postane malenkost mehkejši, dodamo narezano čebulo in bučko. Premešamo in na srednjem ognju pražimo še 2 minuti. Nato dodamo namočen drobljenec, premešamo in pustimo na srednjem ognju še 5 minut. Proti koncu dodamo paradižnikovo mezgo, malenkost vode ter žlico kvasnih kosmičev, solimo in popramo po okusu.
Že kuhane raviole odcedimo, damo na krožnik ter prelijemo z bolonjsko omako. Posipamo pa z odličnim Parmi posipom, ki ga sestavljajo tudi indijski oreščki.