Glavne jedi, Recepti

Falafli v paradižnikovi omaki

Recept za falafel v paradižnikovi omaki

Z že pripravljeno mešanico za falafle, lahko na hitro pripravimo za kosilo.

Ker obožujemo čufte, smo falafle pripravili kar v omaki za čufte s pire krompirjem.

Priprava falaflov:

Mešanico za falafle zmešamo v 200ml tople vode in pustimo stati 15 min. Nato oblikujemo majhne kroglice falafle in jih ocvremo z obeh strani do rumeno-rjave barve.

Falafle lahko dodamo tudi k raznim solatam in pečenemu krompirju ali jih zavijemo v tortilijo z zelenjavo in raznimi omakami.

Sestavine za paradižnikovo omako:

  • olivno olje
  • črna moka
  • sladkor (po okusu)
  • paradižnikova mezga
  • paradižnikova omaka
  • sol, poper

Priprava paradižnikove omake:

V posodi segrejemo nekaj olja, na katerega posipamo moko, da dobimo gostejšo maso, dodamo sladkor po okusu oziroma kako sladko omako želimo imeti (lahko se doda tudi pozneje).
Vse skupaj zalijemo s paradižnikovo omako in nekoliko vode, dobro premešamo z metlico, solimo in popramo ter dodamo še paradižnikovo mezgo.

Zraven še pripravimo pire krompir.
Skuhamo krompir v osoljeni vodi. Ko je le ta kuhan, mu odlijemo vodo, solimo po okusu, dodamo sojino smetano za bolj kremast okus in ga pretlačimo v pire.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja