Z že pripravljeno mešanico za falafle, lahko na hitro pripravimo za kosilo.
Ker obožujemo čufte, smo falafle pripravili kar v omaki za čufte s pire krompirjem.
Priprava falaflov:
Mešanico za falafle zmešamo v 200ml tople vode in pustimo stati 15 min. Nato oblikujemo majhne kroglice falafle in jih ocvremo z obeh strani do rumeno-rjave barve.
Falafle lahko dodamo tudi k raznim solatam in pečenemu krompirju ali jih zavijemo v tortilijo z zelenjavo in raznimi omakami.
Sestavine za paradižnikovo omako:
- olivno olje
- črna moka
- sladkor (po okusu)
- paradižnikova mezga
- paradižnikova omaka
- sol, poper
Priprava paradižnikove omake:
V posodi segrejemo nekaj olja, na katerega posipamo moko, da dobimo gostejšo maso, dodamo sladkor po okusu oziroma kako sladko omako želimo imeti (lahko se doda tudi pozneje).
Vse skupaj zalijemo s paradižnikovo omako in nekoliko vode, dobro premešamo z metlico, solimo in popramo ter dodamo še paradižnikovo mezgo.
Zraven še pripravimo pire krompir.
Skuhamo krompir v osoljeni vodi. Ko je le ta kuhan, mu odlijemo vodo, solimo po okusu, dodamo sojino smetano za bolj kremast okus in ga pretlačimo v pire.