Azijska kuhinja, Glavne jedi

Minimalistični veganski suši

recept za veganski susi

Prejšnjič sva dobila obiske in zaželela sem si, da naredim za predjed sušije, ker jih že zelo dolgo obljubljam.
Pa sem zadnji trenutek ugotovila, da nimamo dovolj riža, taprave zelenjave in so prišli improvizirani sušiji, ki so se na koncu zelo dobro obnesli in kot najpomembnejše, bili so dobri 😉

Riža lahko daste nekoliko več, kot sem spodaj zapisala, da boste imeli malo bolj ”polne” sušije, ni pa nujno.

Sestavine za dva lista nori alg:
– četrt skodelice riža
– mala pest ali dve prosene kaše
– paprika
– korenček
– artičoke

Sestavine za jogurtovo omako:
– navadni sojin jogurt
– vložene artičoke
– suha bazilika
– mlada čebula

Češnjevi paradižniki za okras. No za pojest tudi 😉

Priprava:

Medtem, ko damo v osoljeno vodo kuhat riž in proso, začnemo rezat zelenjavo. Papriko in korenje narežemo na dolge palčke oz tanke trakove, aričoke pa na manjše delčke.
Nori alge damo na bambusovo podlago, z bolj svetlečo stranjo obrnjeno navzdol. Nato na algo razporedimo mešanico kuhanega riža in prosa, od zgoraj nam naj ostane vsaj dva tri centimetre brez nadeva, v vodoravni liniji še nadevamo palčke paprike in korenja, čez njiju pa še artičoke.
Jaz si nato zgornji del alg, h kateremu bomo rolali, že po celi zgornji končni dolžini namažem z vodo, da ko bomo zrolali do konca, se bo končni del lepo prilepil.
Upam, da nisem preveč zakomplicirano napisala (v prihodnje bom dodala slike priprave, obljubim).

Sušije narežemo na poljubne debeline.

Omaka je zelo preprosta.
Artičoke narežemo na manjše kose in jih popečemo v ponvi, kar na olju v katerem so vložene. Popečene nato damo v posodico z sojinim jogurtom, premešamo, dodamo suho baziliko ali poljubna sveža zelišča. Zraven sem narezala še mlado čebulo.

VEGANSKI IZDELKI

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja